RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Здатна тільки на дрібні капості: на Заході розповіли, як Росію перестали поважати у всьому світі

Більшість країн світу продовжують втрачати повагу і довіру до Росії, яка зараз може "демонструвати силу" лише дрібними гидотами.

Про це розповіла російський політолог, дослідник Chatham House Лілія Шевцова, повідомляє "Радіо Свобода".

Політолог підкреслила, що зараз Кремль побоюється отримати нову відповідь від країн Заходу, тому ігнорує успіх США в Сирії, відмовляє сирійським курдам в допомоги, а також потай домовляється з Білим домом про зони, по яким не потрібно наносити ракетні удари.

"Москва вважає за краще не помічати, коли Ізраїль ракетними ударами розносить в пил її сирійсько-іранських союзників. Росія змушена не помічати, як її союзники (зокрема, Казахстан) налагоджують мости з США. Москві доводиться ковтати приниження через те, що пхеньянський лідер не вважав за потрібне залучити Росію до процесу примирення Північної і Південної Кореї. Москві доводиться терпіти, коли США почали поставляти в Україну протитанкові системи Javelin", - підкреслила Шевцова.

"Наскільки в сприйнятті світової спільноти подібна поведінка є доказом сили? Наскільки її імітація може допомогти Росії зберегти великодержавний статус? Кремль змушений підміняти міць і гординю "асиметрією", тобто дрібними гидотами і загрозою бити скло у сусідів. Дуже дотепний спосіб вийти з ізоляції!", - продовжила вона.

На думку політолога, Росія може стати країною-одиначкою і піти в "закулісся" на наступні сотні років.

"Але це повна відмова не тільки від ідеї державності, а й від залученості Росії в світові події. Нарешті, найголовніше: як бути з російським самодержавством, яке Кремль намагається відтворити, зробивши нинішню владу нескінченною? Адже хребтом системи самодержавства є саме Державність, визнана не тільки своїм населенням, а й усім світом! Як довго можна повзти зі зламаним хребтом?", - резюмувала Шевцова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Шевцова прогнозувала відповідь російських олігархів Кремлю після введення санкцій США.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР