RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На Заході розповіли, як Росія постраждала від війни в Україні

Військова агресія проти України обернулася для Росії подвійним ударом у вигляді санкцій Заходу і падіння цін на нафту, що в кінцевому підсумку сильно відбилося на економіці.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики відзначають, що після приходу до влади Володимира Путіна Москва поставила мету оживити збройні сили і неухильно збільшувала оборонний бюджет.

"В умовах зростаючої економіки і зростання цін на енергоресурси темпи російської військової модернізації ще більше прискорилися після російсько-грузинської війни 2008 року, яка виявила структурні недоліки військового потенціалу РФ. П'ять років по тому великі інвестиції в російську армію окупилися, коли країна використовувала свою все більш витончену і ефективну військову машину для операцій в Україні та Сирії", - констатують вони.

При цьому після відправки військових в Україну і Сирію у відношенні Росії були застосовані санкції, а також впали ціни на нафту. Ці фактори призвели до спаду економіки з 2014 по 2017 рік. Внаслідок цих процесів російська влада виявився перед необхідністю приймати складні фінансові рішення. І, за дослідженнями Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI), Кремлю довелося істотно урізати і військові витрати.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія отримала подвійний удар, Путіну доведеться робити складний вибір - приватна розвідка США.