RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Розвідка США дізналася про провал усіх тестів нової ядерної ракети Путіна

Російська ракета, яка за заявами президента РФ Володимира Путіна нібито має необмежений радіус дії, провалила всі випробування.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на звіт розвідки США щодо програми озброєння.

Відзначається, що з листопада 2017 року по лютий 2018 року Росії провела чотири випробування ракети, яка повинна була мати необмежений радіус дії за рахунок роботи двох двигунів, - бензинового для зльоту і ядерного для польоту.

Під час випробувань ракета пролетіла мінімум п'ять миль за чотири секунди і максимум 22 милі за дві хвилини, після чого втрачала контроль і розбивалася.

Ймовірно, в ході випробувань ракета не змогла переключитися на ядерний двигун і отримати заявлену Путіним здатність необмеженого польоту.

За даними джерел, інженери виступали проти запуску ракети через її зародковий стан, однак, тести проводилися за наполяганням високопоставлених чиновників Кремля.

У той же час, в американській розвідці звітують, що Росія успішно випробувала іншу ракету з ядерною боєголовкою, і вона вже до 2020 року буде готова до озброєння армії.

Як повідомляв "Апостроф", під час послання до федеральних зборів 1 березня Путін продемонстрував комп'ютерне моделювання польоту крилатої ракети необмеженої дії до США.