RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Загубилися в часі і просторі: путінський чиновник насмішив мережу недолугим висловлюванням

Глава слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін закликав заблокувати популярну соціальну мережу Instagram, переплутавши її з месенджером Telegram, обґрунтувавши необхідність заборони терактом в Санкт-Петербурзі, який чиновник чомусь назвав Ленінградом.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"У Туреччині замість Yandex, Google є своя інформаційна система роботи для дітей. А ми навіть Instagram закрити не можемо. А між іншим, Instagram треба закривати, тому що теракт в Ленінграді в минулому році був здійснений за допомогою Instagram", - заявив глава СК РФ.

Пізніше у відомстві вирішили "виправитися" за свого главу, і опублікували матеріал про виступ Бастрикіна. У ньому, зокрема, говорилося: "Він (глава СК) наголосив на доцільності закриття месенджера "Телеграм", який був використаний зловмисниками при вчиненні особливо тяжких злочинів, в тому числі при здійсненні теракту в метро Санкт-Петербурга в 2017 році". (Ленінград - стара назва другого найбільшого міста Росії Петербурга).

Таким чином, частина моментів виступу була роз'яснена. Втім, чим не догодив главі СК РФ російський пошуковик "Yandex", залишилося не цілком зрозумілим.

Крім того, висловлювання Бастрикіна вже встигло підняти хвилю насмішок в мережі.

"Ця п'ять! Це увійде в історію. Загубилися в часі, в просторі, але, чомусь, з баблом", "Просто в Ленінграді крім Інстаграма інших соцмереж не було. Або він Ленінграм хотів сказати? Або Інстаград?", "Дідок напевно навіть компуктер включити не зможе, не кажучи вже про те, щоб використовувати брандмаузер", "Аргентинський кокс досяг адресата!", "Олексій Кострикін, ватажок вбивчого комбінату ІГ", - жартують користувачі Twitter.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в Російській Федерації слідом за Telegram можуть заблокувати ще один популярний месенджер - Viber.