RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путін влаштує чергове захоплення: в Росії зробили тривожну заяву і назвали небезпечну дату

Август 2018 року може принести Україні таке ж загострення агресії Росії, як це було в 2014 році.

Про це виданню "Собеседник" розповів російський письменник і журналіст Дмитро Биков.

"Після чемпіонату світу нас чекає те ж, що в березні чотирнадцятого: загострення зовнішньополітичного порядку і доленосне захоплення чогось невеликого, але духопід'ємного", - підкреслив письменник.

За його словами, Путін більше не прагне до отримання народного визнання і любові, йому потрібен міжнародний престиж, прийом в Росії міжнародних лідерів, які крізь зуби будуть змушені його визнавати.

"Любов проходить, а страх ніколи. Так що форум і чемпіонат - його головні свята. І найбільше він не любить, коли йому порушують свято, - зауважив Биков. - А його порушують: і Сенцов зі своїм голодуванням, і доповідь міжнародної комісії з "Боїнгу", і загострення ситуації на Донбасі (і він напевно переконаний, що українська сторона робить це до чемпіонату - як в 2014 році щиро вірив, що Майдан затіяли для осквернення його особистої Олімпіади)".

"І реакція на всі ці загострення одна: як, ви намагаєтеся зіпсувати нашим людям їх головне свято? - продовжив письменник. - Ви хотіли змастити враження від Ігор - і отримали Крим, а потім і гібридну війну, і ви приурочили до чемпіонату свої доповіді і викриття - так отримуйте! Якщо на тлі чемпіонату дійсно з'являться загострення - "мстя буде страшна". Немає заняття небезпечнішого, ніж затьмарювати його радості. У нього ж їх так небагато - вантажівку поводити так з Меган Келлі поговорити".

Раніше екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів "Апострофу" про активізацію бойових дій - Дві причини загострення війни на Донбасі: чого домагається Путін.