RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путіну потрібна гамівна сорочка: російському президенту поставили сумний діагноз

Президент РФ Володимир Путін втратив здатність адекватно оцінювати ситуацію, а недавні санкції США - одна зі спроб приборкати його.

Про це розповів "Апострофу" російський опозиціонер Костянтин Боровий.

За його словами, незважаючи на те, що загрожувати "кегебешникам" небезпечно, іншої мови Путін вже не розуміє.

"Те, що сталося з крайніми санкціями і загрозою їх посилення - це ультиматум. А розмовляти з кегебешниками мовою ультиматумів - дуже небезпечно. У них очі наливаються кров'ю, і вони починають вести себе неадекватно. З іншого боку, на жаль, Путін не в змозі почути жодної іншої розмови. Адже склалася дуже смішна ситуація: і Марія Захарова, і Дмитро Пєсков, і представники Думи відразу публічно заявили, що відповідна реакція Росії буде страшною. Те, що говорить Дмитро Медведєв - це те ж саме. Вони бачать цього Путіна з червоними очима, що збожеволів, і таким чином трактують його реакцію. Але це єдиний спосіб розмови з Путіним, тому що він неадекватний і хворий", - говорить Боровий.

Російський опозиціонер вважає, що всі розмови з главою Кремля - це розмови з хворою людиною, а санкції - це шокова терапія, яка робить на нього враження.

"З хворим же яка ситуація? Спробували одні ліки - поговорили з ним, включили його в клуб G8, посадили за стіл, почали з ним розмовляти - не допомогло. Потім спробували інші ліки - серйозна розмова, що, мовляв, приходь в себе, звільняй Крим. Але й ці ліки теж не допомогли. Потім ввели треті ліки - санкції проти його оточення. Але й це особливо не допомогло, оскільки не діють на нього санкції. Потім і Трамп спробував з ним поговорити, зустрівшись в Гельсінкі. Але Путін вже в такій мірі неадекватний, що будь-які його пропозиції будуть абсурдними. Наприклад, запропонувати всьому світу виконувати міжнародні угоди, а йому - не виконувати. Але це ж абсурд, тому що хворий в стані марення не оцінює реальність адекватно", - зазначає Боровий.

Детальніше про реакцію Кремля на санкції читайте в матеріалі "Апострофа": Путін загнаний в кут: Росія на межі нового конфлікту, все може швидко закінчитися.