RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кремль готував переворот у кордонів ЄС: російського агента "здали" односельці

Односельці впізнали підозрюваного в організації спроби державного перевороту в Чорногорії, співробітника ГРУ РФ, Володимира Попова, справжнє ім'я якого за даними Bellingcat і The Insider - Володимир Моісеєв.

Про це пише російське видання Znak.com.

Журналісти відвідали село Півкіне Курганської області, де імовірно народився Моїсеєв. Односельці впізнали Моїсеєва по фотографіях з розслідування, але сказали, що давно його не бачили.

"Це ж Вовка, Веркин син... Сам Вова в Москві давно, він військовий у них", - заявили в сільській управі.

"Він-то - так, військовий. Розвідник ГРУ", - повідомив також колишній сусід сім'ї Моїсеєва.

У місцевій школі журналістам розповіли, що Моїсеєв захоплювався спортом, зокрема "бігав на лижах".

Про службу Володимира жителі Півкіна говорити відмовлялися. Поговорити з його матір'ю і сестрою виданню не вдалося. Журналісти також знайшли будинок, де виріс передбачуваний розвідник і кафе "Зокрема батьківщини", яке тримають сестра і мати Моїсеєва.

Як відомо, 6 жовтня 2016 року влада Чорногорії оголосили, що їм вдалося запобігти спробі державного перевороту під час парламентських виборів.

Чорногорська прокуратура вважає, що змовники, серед яких росіяни, намагалися зірвати вступ країни в НАТО і забезпечити прихід до влади проросійських сил. Москва ці звинувачення заперечує.

У справі про спробу перевороту проходять двоє російських громадян - Едуард Шішмаков і Володимир Попов, лідери проросійських партій чорногорської опозиції Андрія Мандич і Мілан Кнежевич, а також ряд громадян Сербії. Всіх їх вважають причетними до спроби дестабілізації країни та захоплення влади.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в російській розвідці знайшли винного в недавніх провалах, в тому числі і в Чорногорії.