RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Путін готовий до великої війні за Крим: з'явився небезпечний прогноз

Президент Росії Володимир Путін шукає привід для того, щоб розв'язати велику війну за Крим, навіть якщо вона спричинить самознищення його режиму.

Про це для "Крим.Реалії" пише блогер з Криму під псевдонімом Зарема Сеітаблаєва.

Вона зазначає, що "ситуація з захопленими військовими кораблями України - це відкритий сигнал про те, що Росія готова до великої війни".

"Зрозуміло, що Росія не готова до великої війни через так звані "ДНР" і "ЛНР", але ось за Крим путінський режим готовий до повномасштабної агресії", - переконана блогер.

На її думку, підтверджують це і тиради російських чиновників. Зокрема, глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який заявляв, що в разі "провокації" на адмінкордоні з Кримом Україна "отримає відповідь - мало не здасться".

"Якщо війна почнеться, то мало не здасться нікому. В Росії багато ще думають, що українська армія все в тому ж вигляді, що і в 2014 році, коли режим Януковича звів нанівець боєздатність Збройних сил країни. Зараз же ситуація зовсім інша. За чотири роки Україна здобула сучасну армію, здатну ефективно виконувати поставлені завдання", - пише блогер.

Однак Сеітаблаєва зазначає, що ситуацію підігрівають "російські ура-патріоти, які, лежачи на дивані", пишуть в соцмережах про те, що російській армії час "навести порядок" в Україні, навіть не уявляючи наслідків такої війни.

"Якщо вона і не стане початком Третьої світової, то все одно призведе до сумних наслідків для самої Росії - і, швидше за все, до її розпаду ... Тут же буде крах путінського режиму - повний і остаточний. Війна з Україною пробудить в самій Росії такі хвилювання , що мало не здасться ні Лаврову, ні самому Путіну. Але проблема в тому, що путінський режим, судячи з усього, готовий до самознищення, а тому небезпечний, як ніколи", - зазначає блогер.

Вона зазначає, що війна почнеться саме з Криму, оскільки "не дарма сюди напхали військових і озброєння, як то кажуть, під зав'язку".

"Всі газети Криму рясніють оголошеннями про набір на контрактну службу в російську армію. Таке відчуття, що генерали готові поставити всіх молодих кримчан "під рушницю". Схоже, тепер Кремль чекає формального приводу, щоб рушити свою армаду на землі Херсонщини і далі", - додає блогер.

При цьому вона вважає, що кримськотатарський народ в разі війни може чекати нова депортація.

"І депортація ця буде, судячи з усього, на холодні простори Сибіру. Страшно навіть уявити, що чекає наших активістів з уже великих списків неблагонадійних для режиму", - резюмувала вона.

Про ситуацію з окупацією Криму і про перспективи його повернення читайте в матеріалі "Апострофа": Україна не зможе повернути Крим самостійно - генерал.