RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путінському мосту в окупований Крим поставили "смертельний" діагноз

У Керченського моста, незаконно збудованого окупантами в захоплений Крим, немає майбутнього, оскільки він зведений на тектонічному розломі.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН, кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар.

Він розповів, що в районі Кримського моста дуже складна тектонічна ситуація: там існує розлом, який сприяє потужним землетрусам. Саме тому, переконаний Медовар, цей міст немає майбутнього.

Вчений також розповів, що недавно з ним зв'язувалася жінка, яка є проектувальником мосту в Крим.

"Розповіла, що постійно слухають всі мої зауваження щодо моста, і просить допомогти вирішити проблему з вібрацією ... Я ось тій жінці пояснював, що це геологія, і нічого не вийде, а вона мені: "Ні, ми всі під міст ляжемо". Добре, лягайте, заради Бога. Буде, як і з попередніми мостами, їх же два було, один німці намагалися будувати. Ну, Бог любить трійцю, як то кажуть", - цитує Медовара "Обозреватель".

Він також повідомив, що підтримка моста в робочому стані зараз дуже дорого обходиться в Росії. За його словами, "зараз в Лондоні сидить команда проектувальників", яка цілодобово "моніторить, перевіряє, фіксує коливання" моста.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися супутникові знімки, які показали значний зсув моста в Крим.