RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Стало відомо про нову небезпеку для Керченського мосту: відео

Будівництво залізничної частини Керченського мосту може зупинитися через нерівномірне просідання опор.

Про це розповів російський гідрогеолог Юрій Медовар, передає "Крым.Реалии".

Коли опори просідають синхронно - це нормальне явище, пояснює він. Але на Керченському мосту вони рухаються в протилежних напрямках.

"Одна опора просідає, а друга піднімається. Це дуже небезпечно для залізничного моста, тому що там рейки повинні бути ювелірно рівними. І якщо у вас відбудеться такий перекіс, то як то кажуть, рейки можуть "стати раком" і паровоз зійде з рейок. Ось це дуже небезпечно", - вважає експерт.

Українське Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, зафіксувало "кілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зсуву".

Згідно з повідомленням, одні об'єкти просідають зі швидкістю до 89 міліметрів на рік, інші - піднімаються зі швидкістю до 52 міліметрів на рік.

Перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі запевняє, що у випадку з Керченською мостом супутникові дані можуть багато про що розповісти.

"Якщо ця динаміка збережеться, а всі передумови для того, що вона збережеться, пов'язані з нестійкістю грунтів і самої складністю тієї конструкції, то можливо ми будемо свідками того, що буде переноситися і далі запуск залізничної частини цього мосту", - заявив Куркчі.

Як повідомляв "Апостроф", результати космічної зйомки свідчать про те, що незаконно збудований Російською Федерацією Керченський міст зміщується. За словами експертів, навіть незначні зміщення Керченського моста можуть привести до його повного руйнування. Просідання Кримського моста на 5-9 сантиметрів це не багато, але це може привести до страшних наслідків.