RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ми вас посадимо і згноїмо: чому в Росії затримали крупного інвестора з США

Події із затриманням в Росії великого американського бізнесмена Майкла Калві показують, що інвестиції при режимі президента Володимира Путіна не можуть бути безпечними.

Про це "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

"Коли я працював у фонді "Ермітаж" в Москві з 1996 по 2000 рр., Білл Браудер і Майк Калві часто сперечалися, при мені, хто з них доб'ється більш високої прибутковості для своїх інвесторів і для себе в Росії, в довгостроковій перспективі - чи то "Ермітаж" в класі портфельних інвестицій, чи то "Baring Vostok" в класі прямих інвестицій. Здавалося, що суперечка розв'язалася в 2006 році, коли путінське ОЗУ зруйнувало "Ермітаж". Але це не так, тоді була просто "кома". В цій суперечці поставлена крапка тільки сьогодні. І поставило її - знову - путінське ОЗУ. У сталінському стилі: "Обидва гірше". Діти, дивіться, і беріть на вус: інвестиції - це шахрайство! Іноземні інвестори: ваші інвестиції в Росії - це шахрайство в особливо великому розмірі. Ми посадимо вас на підвал і згноїмо у в'язниці", - зазначає Рабинович.

За його словами, даний інцидент матиме довгограючі наслідки на десятиліття вперед.

"Міжнародний скандал, топ-ньюз на CNBC і Уолл Стріт, в Wall Street Journal і Financial Times, серед урядів США і ЄС. І немає і не буде ніяких ілюзій з приводу збереження інвестицій в Росії при режимі путінського ОЗУ. Політичний устрій Росії під окупацією путінського ОЗУ: фашизм. Економічний устрій Росії під окупацією путінського ОЗУ: бандитський неофеодалізм. Імперія Зла жива. При НКВСівці Путіні по-іншому бути й не могло. Терор путінського ОЗУ. Демонтаж конституційного ладу. Ціле гроно тяжких статей КК РФ плаче по путінському ОЗУ. І путінське ОЗУ не повинне буде дивуватися, коли її членів будуть вішати на стовпах. Ми точно не забудемо і точно не пробачимо", - резюмує фінансист.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", засновник інвестиційної компанії Baring Vostok Майкл Калві був затриманий 15 лютого в столиці Росії, Москві, за підозрою в шахрайстві.