RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Волонтери розсекретили морських десантників Путіна, які захоплювали Крим: фото

Волонтери InformNapalm встановили особи трьох російських військовослужбовців 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ РФ, які брали участь в операції захоплення Криму.

Про це йдеться в розслідуванні, опублікованому на сайті InformNapalm.

Так на сторінці російського військового Гаріфулліна Едуарда Иллясовича (1995 року народження, Казань), було виявлено фото з товаришами по службі на борту корабля "Микола Фільченков" в Севастополі після початку окупації.

Гаріфуллін опублікував фото своєї нагороди, яку отримав за участь в операції захоплення Криму.

Також на фото був ідентифікований Шустов Кирило Анатолійович (1990 року народження, Таганрог). Він також служив на БДК "Микола Фільченков" і теж опублікував в своєму профілі фото з нагородою за захоплення Криму.

Останній російський моряк з фото був вказаний лише по імені - Кару. У друзях фігуранта розслідування було знайдено профіль Кару Яманова (Еліста, Калмикія). На аватарці у нього немає фото - замість нього розміщений прапор Калмикії, додаткової інформації або фото також в профілі не було знайдено.

Волонтери з'ясували також, чий підпис стоїть під нагородними документами. Їх підписував командир 197-ї БрДК капітан 1-го рангу Олексій Комаров. Згідно з офіційною інформацією, з 2015 року Комаров отримав підвищення - він став начальником штабу окупаційних Кримської військово-морської бази. Саме під його командуванням 197-я БрДК брала участь в агресії проти України.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні волонтери зібрали докази безпосередньої участі особового складу 519-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів РФ у військовій агресії проти України.