RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії проходять масові обшуки у людей Навального: в мережі показали карикатуру

У вівторок, 15 жовтня, російські силовики провели чергову хвилю обшуків в офісах опозиційної організації "Фонд боротьби з корупцією" та в будинках ряду його співробітників.

Про це повідомляє відомий опозиціонер Олексій Навальний і його соратники.

Зокрема, про обшуки заявили штаби Навального в Чебоксарах, Кемерові, Ростові-на-Дону, Ставрополі, Твері, а також активісти з деяких інших міст.

Соратник Навального Леонід Волков уточнив в Twitter, що в цей раз силовики прийшли з обшуками до тих співробітників ФБК, до кого "забули або не потрапили" 12 вересня - в той день обшуки у співробітників ФБК теж почалися майже одночасно і торкнулися 43 регіонів .

У Слідчому комітеті Росії підтвердили, що обшуки у кримінальній справі "про відмивання грошей" проходять в 30 російських регіонах.

"Крім того, за клопотанням СК Росії судом накладено арешт на відкриті ФБК в кредитних організаціях рахунки. Встановлено, що на зазначені рахунки надходили грошові кошти з іноземних джерел. Зокрема, цей факт став підставою для внесення фонду до реєстру організацій, що виконують функції іноземного агента", - заявили у відомстві.

СКР оголосив про порушення кримінальної справи про відмивання 1 млрд рублів (пункт "б" частини 4 статті 174 кримінального кодексу) 3 серпня, прямо під час акції протесту в центрі Москви. Пізніше ця сума була скоригована до 75 млн рублів.

За версією слідства, співробітники ФБК нібито отримували в російській та іноземній валюті гроші, "свідомо придбані іншими особами злочинним шляхом". Слідство вважає, що з метою відмивання гроші вносилися через банкомати і надходили на розрахункові рахунки фонду.

Художник Сергій Йолкін вже відреагував на новини про обшуки відповідною карикатурою.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Ростові (Росія) 72-річного українця Володимира Моргунова засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, нібито за розвідувальну діяльність на користь України.