RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Засновник Facebook зробив гучну заяву про втручання Росії у вибори президента в США

Росія, Іран і Китай використовують все більш витончену тактику для втручань в вибори по всьому світу і збираються вплинути на вибори президента США в 2020 році.

Про це заявив засновник Facebook Марк Цукерберг в інтерв'ю NBC.

Він також додав, що Facebook зможе захистити США від цього, оскільки компанія, за його твердженням, вже запобігла спробі вплинути на вибори в інших країнах, включаючи Німеччину, Францію, Мексику, Бразилію та Індію.

"Ми бачимо зараз, як Росія, Іран і Китай використовують все більш витончену тактику для втручання у вибори. Одна з причин моєї впевненості щодо 2020 року криється в тому, що ми з 2016 року зіграли роль в захисті від втручання в усі важливі вибори - у Франції, Німеччини, в ЄС в цілому, в Індії, Мексиці та Бразилії", - заявив глава Facebook.

Він також нагадав, що адміністрація соцмережі видалила чотири групи акаунтів з Росії та Ірану в рамках вдосконалення методів протидії дезінформації та впливу на виборчі процеси в США.

"Наша система тепер набагато більш досконала, ніж в минулому" - заявив Цукерберг.

Як раніше повідомляв "Апостроф", США внесли в санкційні списки двох росіян і три компанії, пов'язані з Євгеном Пригожиним - засновником Агентства інтернет-досліджень, яке підозрюється у втручанні в американські вибори.