RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Росія палає: як Кремль веде боротьбу з народом, а не з коронавірусом

Кількість хворих коронавірусом в Росії з кожним днем стає все більшою, але ця інформація ретельно фільтрується, адже Росія займається не боротьбою з пандемією, а власним іміджем.

Про це повідомляє Belprauda.

Журналісти пишуть, що недавня заява президента Білорусі Олександра Лукашенка після закриття РФ своїх кордонів про те, що "вся Росія палає від коронавірусу" так само напевно зроблена не на порожньому місці, він явно сказав менше, ніж знає.

Будь-яка інформація про це ретельно фільтрується, але тільки за останній час нових хворих виявили в Москві і Московській області, Самарській, Калінінградській, Тверській, Тамбовській, Калузькій, Нижегородській, Пензенській, Свердловській, Архангельській і Ярославській областях, а також Красноярському краї, Республіці Татарстан і Республіці Хакасія.

Причому цей опублікований список, дуже неповний, наприклад, в ньому відсутній Пермський край, де під наглядом лікарів, через підозри на коронавірус, вже знаходяться 558 осіб, з яких 249 закриті на карантин.

Загальний розвиток ситуації підтверджують і інші факти: вчора прямо на вулицях Омська померло чотири людини і слідів насильницької смерті у них не виявлено або, зовсім недавно, в Ізраїлі були виявлені два нові випадки коронавірусу, це коли пара вилетіла здоровою з Москви, а раптом в Тель-Авіві виявилася хворою.

Створений в Москві інформаційної центр з моніторингу ситуації з коронавірусом (ІЦК), судячи з презентації в день відкриття, в основному займається не стільки моніторингом за поширенням вірусу в РФ, скільки, так званим розвінчанням фейків або спростуванням чуток про нього в регіонах.

У багатьох містах введені заборони на масові заходи, включаючи протести і, в той же час, повним ходом проводиться підготовка референдуму щодо поправок до Конституції та святкування Дня Перемоги. Якась вибіркова протидія масовому скупченню людей виходить, чи не так?

На цьому тлі набагато більше віриш в чутки, про можливе введення в Росії режиму надзвичайної ситуації і комендантської години.

Тільки здається, що, якщо це буде зроблено те, принаймні в першу чергу, не для боротьби з коронавірусом, а забезпечення "стабільності" в країні, адже ситуація погіршується з кожним днем і, крім пандемії, ще й ціни на нафту і курс долара, самі все бачите. Причому це - тільки початок, адже Саудівська Аравія вже везе в Європу нафту по $ 25 за барель, а адже вони, як обіцяють, її видобуток до 13 млн. в день з нинішніх 9,7 млн. не збільшили.

Причому, судячи з усього, це - війна на знищення конкурента, а коли Саудівська Аравія заллє європейський ринок своїми додатковими трьома з половиною мільйонами барелів, тут головні "веселощі" і почнуться, для російської нафти там просто місця не буде, як і грошей в бюджеті країни .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії 19 березня зафіксували першу смерть від ускладнень, викликаних смертельним коронавірусом. У Москві померла 79-річна пенсіонерка, яка була госпіталізована 13 березня.