RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Почалася інформвійна: Білорусь влаштувала "сюрприз" для пропагандистів Путіна

Міністерство закордонних справ Білорусі позбавило акредитації знімальну групу Першого каналу після репортажу з білоруського міста Стовбці, де з'явилися десятки свіжих могил померлих від коронавірусу.

Про позбавлення акредитації російських колег повідомили на білоруському телебаченні.

Російські журналісти в сюжеті нагадали, що Всесвітня організація охорони здоров'я закликає владу Білорусі перенести всі масові заходи і посилити обмежувальні заходи по боротьбі з коронавірусів. За їх словами, великодні служби та республіканський суботник обернулися черговим спалахом захворювання, а це призвело до того, що Білорусь опинилася на третьому місці в Європі за приростом виявлених випадків COVID-19 на душу населення.

В якості ілюстрації "свіжих могил" на російському каналі показали панорамний вид кладовища в Стовбцях, зокрема могилу дівчини, яка загинула в автокатастрофі в листопаді 2019 року.


Позбавлення акредитації журналістів "Першого каналу" вже назвали початком інформаційної війни проти російських пропагандистів в Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі пандемія коронавірусу стала причиною високої смертності, а трупи намагаються приховати.