RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Забули", з ким воювали: в Росії епічно осоромилися з банером до 9 травня, фото

У місті Оренбург (Росія) на банері, розміщеному в центрі міста до Дня перемоги 9 травня, замість червоноармійців зобразили німецьких солдатів.

Як повідомляє Telegram-канал "Підйом", в мерії Оренбурга вибачилися за цю помилку.

Головний художник адміністрації Наталія Бровко пообіцяла, що блоки на панорамі до 75-річчя від Дня Перемоги замінять 10 травня.

"Ми приносимо свої вибачення в першу чергу ветеранам Великої Вітчизняної війни і всім оренбуржцам за те, що при оформленні площі була допущена така помилка. В даний час ведуться заміри, плакат замінять, роботу буде відновлено. Висловлюємо подяку небайдужим громадянам, які це помітили", - сказала вона.

Жителі Оренбурга виявили "плакат з фашистами" напередодні 9 травня. На одній з фотографій замість радянських солдатів були зображені німці після штурму Брестської фортеці, на інший - поляки в довоєнному місті.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії не вперше зганьбилися з привітанням з перемогою у Другій світовій війні до 9 травня - в місті Усинськ, Республіка Комі, розмістили вітальний банер, на якому замість радянського солдата зображений фінський.