RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії влаштували зухвалу акцію проти "обнулення" Путіна, почалися затримання: фото і відео

У середу, 1 липня, на Красній площі в Москві затримали учасників акції "2036", які своїми тілами виклали на бруківці це число, що позначає рік, до якого Володимир Путін зможе залишатися президентом Росії в разі закріплення змін до Конституції РФ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Telegram-канал організації "Правозахист Листівки".

Серед учасників акції були муніципальні депутати Басманного району Москви Люся Штейн і Віктор Котов, члени руху Pussy Riot Олександр Софеєв і Ніка Никульшина, а також активісти Марія Безверха, Гоша Кожевников, Ліза Самойлова і Марія Тимофєєва. Всіх їх було затримано поліцією і доставлено у відділ МВС Росії по району Китай-місто.


Під час затримання до депутата Котова поліцейські застосували силу, що було зафіксовано на відео.


У такій спосіб учасники акції протестували проти закріплення змін до Конституції РФ, одна з яких передбачає обнулення всіх попередніх термінів Володимира Путіна на посаді президента Росії. Таким чином Путін може залишатися главою РФ до 2036 року.

Акція "2036" повторює перформанс російської арт-групи Анатолія Осмоловського, яка в 1991 році на Красній площі виклала своїми тілами нецензурне слово з трьох букв. Так художники протестували проти прийняття закону "Про моральність", який забороняв лаятися матом в громадських місцях і вводив покарання у вигляді 15 діб арешту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Російське Федеральне агентство новин розмістило в мережі пропагандистський ролик про поправки в Конституцію РФ, в якому глядачів лякають геями.