RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Згвалтування та інші звірства: як обходяться з затриманими в Мінську

Затриманих на протестах людей в Білорусі тримають в жахливих умовах, де б'ють, влаштовують тортури і навіть гвалтують.

Про це повідомляють в Telegram-каналі NEXTA.

В одній з таких в'язниць знаходяться сотні затриманих на мирних демонстраціях. Відзначають, що деякі цілу ніч лежали в крові, а іншим довелося спати стоячи.

"Ночами чергують під стінами в'язниці родичі і правозахисники, чують жахливі звуки тортур, а вдень машини швидкої допомоги одна за одною вивозять людей в лікарні. Тіла тих людей, яким вдалося вийти з місця тортур, нагадують одне суцільне місиво", - пишуть в мережі.

Журналістам потрапила в руки медична карта одного із затриманих, якого доставили в лікарню. Людині поставили такі діагнози: садна по всьому тілу, струс мозку, множинні переломи, забиття статевих органів, травматичне пошкодження прямої кишки. Це може означати, що людину згвалтували невідомим предметом.

Керівник проекту Tribuna.com в Україні та Білорусі Максим Березинський, якого також затримали в Мінську і відпустили наступного дня, розповів на своїй Facebook-сторінці про те, що відбувається. Він підтвердив випадки зґвалтування у в'язниці.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі під час акцій протесту, що спалахнули після виборів президента країни, 11 серпня затримали українця.