RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Це не моя вина: Лукашенко виступив з першою заявою на мітингу в Мінську

В неділю, 16 серпня, в Мінську на площі Незалежності зібрався мітинг в підтримку президента країни Олександра Лукашенка. Глава держави вперше після жорсткого придушення масових протестів в країні виступив перед білорусами і закликав їх зберегти країну і свої родини.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу LIFE SHOT.

У своєму виступі Лукашенко заявив, що не просить у білорусів захисту і не бачить своєї вини у подіях, що розгортаються в країні.

"Я покликав вас сюди не для того, щоб ви мене захистили. Я покликав, щоб ви захистили свою країну, незалежність, сім'ї. У вас багато справ і турбот: ви збираєте хліб і збираєте дітей в школу. Я пам'ятаю 90-ті - тут стояли робітники з каструлями і просили нагодувати дітей. І тоді я поклявся допомогти вам і не допустити площ і мітингів. Я не прихильник вулиць і площ, я не прихильник мітингів. Це не моя вина, що мені довелося покликати вас на допомогу", - заявив Лукашенко.

Учасники мітингу на підтримку президента Білорусі зустріли виступ Лукашенка вигуками "За Батьку!" і "Дякуємо!".

Як повідомляв "Апостроф", 16 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час розмови глави держав домовилися, що "в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз сторони реагуватимуть спільно відповідно до положень, передбачених Договором про колективну безпеку".