RU  UA

Нікуди подітися: озвучено прогноз по втручанню Росії у війну за Нагірний Карабах

Політичний діяч і російська опозиціонерка Ольга Курносова спрогнозувала, чи готова Росія втрутитися в конфлікт Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабасі.

Про це вона розповіла в ефірі "Апостроф TV".

За словами Курносової, якщо якісь події будуть відбуватися вже на території Вірменії, то Росії буде нікуди подітися, тому що є договір про надання взаємної допомоги.

"На цей час вдається з'їжджати тільки тому, що Нагірний Карабах формально не є територією Вірменії. Відповідно, події, які там відбуваються, не можна вважати подіями, що відбуваються в Вірменії. Тому якщо війна хоч в якомусь вигляді перекинеться на територію Вірменії, то доведеться Росії діяти набагато активніше. Поки відбуваються спроби застосування дипломатичних методів, які абсолютно не працюють", - сказала політик.

Вона вважає, що Росія опиниться в складній позиції, якщо вірменська сторона разом з керівництвом Нагорного Карабаху зроблять деякі кроки з визнанням або входженням Нагірного Карабаху до складу Вірменії.

"Я не виключаю, що визнання або невизнання Нагірного Карабаху буде зобов'язувати до відповідного відношенню до Криму в складі Росії", - сказала Курносова

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну страшно втручатися у війну в Карабасі, Ердоган його переграв - російський політик.