RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Грузії оприлюднили перші результати парламентських виборів: опозиція погрожує протестами

У суботу, 31 жовтня, в Грузії відбулися парламентські вибори. За результатами підрахунку майже 40% голосів, лідирує правляча партія "Грузинська мрія". Лідери блоку "Єдиний національний рух - об'єднана опозиція" закликали людей до протестів, вони вважають результати сфальсифікованими.

Згідно з даними, оприлюдненими ЦВК Грузії, після підрахунку майже 40% голосів виборців "Грузинська мрія" отримала підтримку 50,93% виборців, ЄНД - 24,68%.

Як пише "Інтерфакс", лідери опозиції звернулися до грузинського народу з закликом зібратися у неділю о 16:00 на проспекті Руставелі і висловити протест "сфальсифікованим виборам".

"Це рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні лідерів опозиції. На проспекті Руставелі ми чекаємо грузинський народ", - сказав один з лідерів "Єдиного національного руху" Никанор Мелія.

Як заявив лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі, який брав участь в засіданні, "влада узурпована олігархом Іванішвілі і грузинський народ має дати гідну відповідь".

"Минулі вибори нелегітимні і на нас чекають нові вибори", - висловився Нателашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", на зустрічі генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга і прем'єра Грузії Гіоргі Гахарія в Брюсселі, генсек закликав Тбілісі готуватися до членства в Альянсі.