RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У всій Білорусі люди вийшли на акції пам'яті 31-річної жертви силовиків: фото і відео

У п'ятницю, 13 листопада, в Білорусі вшанували неофіційною хвилиною мовчання пам'ять померлого напередодні учасника протестів Романа Бондаренка.

Як свідчать опубліковані на відеохостингу Youtube кадри, люди в різних містах шикувалися в ланцюги солідарності.

Акція почалася опівдні. Її учасники прийшли з національною білоруською символікою - біло-червоно-білими прапорами і гербом Погоня, деякі принесли червоно-білі квіти, якими вшанували пам'ять 31-річного Роман Бондаренка, померлого в лікарні після того, як його на акції протесту побили силовики.


На акцію пам'яті загиблого вийшли в Бресті, Могильові, Гродно і столиці Білорусі. Зокрема, пам'ять Романа Бондаренка вшанували мінські лікарі.

Як повідомляють в місцевих Telegram-каналах під час акції кілька людей були затримані на проспекті Незалежності в Мінську. Також почалися затримання в Бресті, Слуцьку, Ляховичах і інших містах.

"Ці виродки не дають спокійно навіть вшанувати пам'ять загиблого! У них взагалі є хоч щось святе, крім свого соціального житла і зарплати?" - пишуть з цього приводу автори опублікованих кадрів в мережі

Як повідомляв "Апостроф", на акції протесту 8 листопада в Мінську силовики влаштували жорстокі затримання учасників протесту на вулиці.