RU  UA

Розстріл школярів в Казані: останні дані про теракт в Росії

У російському місті Казань сталася кривава стрілянина у школі. За офіційними даними загинули семеро осіб, а нападників уже затримали.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

У мережі почали з'являтися відео з моментом теракту та тим, що відбувається після нападу. На кадрах видно, як медики надають допомогу школярам просто на траві.

За даними місцевих ЗМІ, йдеться про 32 поранених. Кількість загиблих у різних джерелах відрізняється. Спочатку говорили про від 11 до 13 жертв, та пізніше офіційно заявили, що загинуло семеро людей. Загалом на момент теракту у будівлі перебували майже 800 людей.

"Ми втратили сімох дітей. Це учні восьмого класу. Четверо хлопчиків та троє дівчат", - заявив президент Республіки Татарстан Рустам Мінніханов.

Аби врятуватися від пострілів, налякані діти стрибали з вікон на третьому поверсі. Частину школярів вивели на вулиці, проте, за словами очевидців, в школі ще можуть перебувати люди.

Правоохоронці почали антитерористичну операцію. Біля будівлі чергують карети швидкої та спецпризначенці.

За попередньою інформацією, вогонь у школі відкрили двоє людей. Після стрілянини було чутно вибухи. За неофіційними даними, стрільців нейтралізували.

Російські журналісти повідомляють, що нападникам від 17 до 19 років. В одного з них нібито був дозвіл на зброю.

Пізніше в МВС Татарстану заявили, що стрілок був один. 12 травня у країні оголосили днем жалоби.