RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Пілоти Ryanair тікали від переслідування: авіаексперт розкрив деталі атаки силовиків Лукашенка

У неділю, 23 травня, білоруські силовики атакували в небі цивільний борт Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса зі 123 пасажирами на борту. Метою переслідувачів був опозиціонер Роман Протасевич, який був затриманий в Мінську після вимушеної посадки. Пілоти до останнього намагалися дотягнути до литовського кордону, але змушені були посадити літак через погрози.

Про це повідомляє російський авіаексперт Вадим Лукашевич у Facebook.

"Щоб було остаточно ясно - пілоти вимушеного до посадки в Білорусі літака Ryanair до останнього тягнули до Вільнюсу", - йдеться в повідомленні.

Лукашевич стверджує, що льотчикам довелося повернути назад під загрозою винищувача, перебуваючи всього в 30 км від литовського кордону.

Також експерт звертає увагу на дані FlightRadar за попередніми рейсами, з яких випливає, що пілоти завжди починали зниження за 177 кілометрів до Вільнюса, але в цей раз льотчики йшли в сторону Литви без зниження і скидання швидкості. Це означає, що вони намагалися втекти від переслідування винищувача, але були змушені повернути назад всього за дві хвилини до литовського кордону.

Лукашевич впевнений, що повітряне судно повернулося тільки після прямої загрози атаки, яку пілоти отримали від білоруського винищувача.

Раніше "Апостроф" повідомив про те, що з'явилася реакція Європи на акт повітряного піратства Лукашенка.