RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Репресії в Білорусі: відома пара шоуменів терміново виїхала в Україну

З Білорусі, де з серпня 2020 року проходять масові репресії проти противників невизнаного президента Олександра Лукашенка, поїхали колишній ведучий державної "Белтелерадіокомпанії", відомий шоумен Денис Дудинський і його дружина Катерина Раєцька.

Про це Раєцька написала на своїй сторінці в Facebook.

"Їду швидко: без телефону, в якому все життя, а без заміток про маминому рецепті котлеток; без додатка з медвипіскамі; без ноутбука, в якому всі фотографії і серіал, який я скачала для бабусі, а без виконаних зобов'язань перед партнерами; без робочих документів; без колажів з мріями про те, якою буде моя спальня, коли ми нарешті продовжимо ремонт", - написала вона.

У пості Раєцька поставила геомітку, що знаходиться в Києві.

Сімейна пара вирішила терміново виїхати з країни після того, як до них прийшли під приводом перевірки податків.

Нагадаємо, Дудинський виступив з підтримкою протестів і засудив дії силовиків. Після цього його з дружиною не запросили вести пісенний конкурс "Слов'янський базар".

У серпні Дудинського звільнили з телебачення, після чого засудили на 10 діб арешту за участь в протестах. У жовтні його оштрафували за пікет біля будівлі "Белтелерадіокомпанії".

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі засудили до 2 років в'язниці учасницю протестів Поліну Шарендо-Панасюк, яку соратники називають білоруською Жанною д'Арк.