RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Обережно - п'яні бджоли: москвичів попередили про небезпеку

Росіян атакують п'яні бджоли. Місцева влада попередила жителів Підмосков'я про небезпеку.

Про це розповів Telegram-канал LIFESHOT.

Багатьом може здатися, що це жарт. Це і справді викликає посмішку, проте, інформація цілком серйозна.

Вся річ у тім, що в спеку в нектарі рослин, що ростуть на луках, часто відбуваються процеси бродіння. Через це частина швидких вуглеводів, які містяться в нектарі, перетворюються на спирт.

Ну, а ця субстанція "приносить істину" не тільки в мізки людей та інших ссавців, але й більшості представників тваринного царства. У тому числі і комах.

Багатьом може здатися, що спирту в таких процесах виділяється катастрофічно мало, але для примітивної нервової системи комахи, що складається з нервових вузлів, цього цілком достатньо.

Наслідки алкогольного сп'яніння у бджіл та інших тварин мало чим відрізняються від того, що спостерігається у людини. Порушення координації, неадекватний аналіз того, що відбувається навколо, неадекватна реакція на зовнішні подразники тощо аж до необгрунтованої агресії.

У цьому і криється небезпека. Зазвичай бджоли трудяться величезними групами. Вони спілкуються і контролюють один одного із допомогою спеціальних феромонів і хімічних сенсорів. У звичайних умовах їм немає діла до людей. Однак в умовах алкогольного сп'яніння, варто одній бджолі на вас напасти і виділити відповідні хімічні речовини, як на вас одразу ж може напасти весь рій.

Раніше ми також повідомляли про те, що лікар розповіла, чому Росія загинається від "Дельти": "Там горілка та оселедець".