RU  UA

У кого голий торс, а у кого військові жакети: як політики заграють з виборцями

Президент Росії Володимир Путін любить загравати з виборцями через голий торс, прогулянки верхи чи посиденьки у тайзі. Однак у РФ це подається у трохи гіпертрофованому вигляді, бо Путін є головною зіркою всіх новин.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політичний аналітик, директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

"Насправді, в Росії це, може, десь у гіпертрофованому вигляді. Тому що Путін там чи не єдиний хедлайнер новин - інформаційних і політичних. В таких авторитарних чи напівдиктаторських режимах нікого не розкручують, крім царя чи лідера, чи генсека, чи тому подібного", - пояснив аналітик.

За словами Лісничого, тактики політиків у різних країнах не сильно відрізняються одна від одної. Багато чиновників люблять фотографуватися з робітниками заводів чи виступати на фоні літаків.

"Насправді, якщо взяти українську чи західну реальність, то десь більше, десь менше, але грішать фото чи якимись брифінгами на фоні працівників заводів, фабрик. Президент любить давати якісь брифінги на фоні вертольотів - починаючи від американських, закінчуючи будь-якими іншими. Вони іноді ходять у військових жакетиках чи можуть пробігтися", - наголосив Лісничий.

Візуальна картинка, яку дають у новинах, працює в усьому світі.

"Тобто ця телевізійна картинка працює в будь-яких країнах, просто в деяких країнах, крім форми, якогось змісту політики дати не можуть. Через те публіці і згодовують картинку, те, що в когось є. У кого голий торс, у кого ще якісь речі", - резюмував політичний аналітик.