RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Лукашенко загрожують репресіями тим, хто зловтішався з приводу смерті співробітника КДБ

Після смерті співробітника Комітету держбезпеки (КДБ), застреленого в Мінську у вівторок, 28 вересня, в адміністрації Лукашенка пригрозили журналістам і всім, хто "загрався в революцію", репресіями.

Відповідну заяву зробив глава адміністрації невизнаного президента республіки Ігор Сергієнко.

"Я звертаюся до тих, хто перейшов червону лінію. Попереджаю вас, власники магазинів, де, як відомо, продаються так звані бойові листки, що пропагують екстремізм, насильство і злочинність, які зловтішаються, які називають себе журналістами та всі ті, хто загрався в "революцію" тут і за кордоном, - відповісте перед законом", - заявив Сергієнко, коментуючи загибель силовика.

Він попередив опозиціонерів, що марно зачищати акаунти в соціальних мережах, а всіх, хто, на думку влади, "зробив хайп на горі сім'ї офіцера", буде знайдено.

"Сьогодні ви показали своє справжнє обличчя: безпринципне, підле та аморальне. Ви стали в один ряд зі злочинцями і їх посібниками. Вибір зроблено. Цьому немає прощення, цьому немає виправдання", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, в Мінську, у вівторок, 28 вересня, 32-річний програміст IT-компанії EPAM Systems Андрій Зельцер застрелив з рушниці співробітника КДБ, який прийшов до нього в складі групи в рамках "спецзаходів з пошуку осіб, причетних до терористичної діяльності".

Після цього Зельцера було вбито, а його дружину затримано. Відомо, що крім білоруського, у нього було також громадянство США.