RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вбивство співробітника КДБ: що відомо про того, хто стріляв, і за що до нього нагрянули силовики

У столиці Білорусі Мінську, 28 вересня, програміст IT-компанії EPAM Systems Андрій Зельцер застрелив з рушниці співробітника Комітету держбезпеки (КДБ), який прийшов до нього в складі групи в рамках "спецзаходів з пошуку осіб, причетних до терористичної діяльності".

Про це пише Zerkalo.io.

Як розповів приятель Зельцера, він - кандидат в майстри спорту з рапіри, але останнім часом по три рази на тиждень тренувався на шаблі. В останній раз вони бачилися 22 вересня і Андрій був у гарному настрої. Зельцер був товариською людиною і постійно їздив на якісь спортивні турніри.

"Півтора тижні тому ми з ним пройшлися по парку. Зазвичай, якщо у нього траплялися якісь проблеми, він про них розповідав, але тут не відчувалося нічого підозрілого. Він не говорив, що з боку міліції або КДБ до нього є якісь питання. Поводився він абсолютно спокійно", - додав чоловік.

Про протести в Білорусі в соцмережах Зельцер писав мало. У своєму акаунті в Instagram в серпні 2020 року він прокоментував фотографії з акцій протесту в Мінську.

"8-ий день боротьби за краще майбутнє для нашої країни. 81 людина зникла безвісти, понад 7000 людей були затримані, кілька людей загинуло, правоохоронні органи в цивільному вбранні серед білого дня викрадають людей, нелегітимний президент робить вигляд, що нічого не відбувається... ", - написав він.

За словами друга, на марші протесту Андрій виходив, але рідко.

Як повідомляв "Апостроф", днями Лукашенко звинуватив Україну в створенні тренувальних таборів для втікачів із Білорусі.