RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Білорусі помер відомий композитор, символ фестивалю Слов'янський базар

На 74 році життя у лікарні помер відомий народний артист Білорусі, диригент "Слов'янського базару", професор Білоруської академії музики Михайло Фінберг.

Про це повідомляє телеканал ОНТ.

Фінберг за 25 років як директор-художній керівник Національного академічного концертного оркестру Білорусі став своєрідним музичним символом Міжнародного фестивалю мистецтв "Слов'янський базар у Вітебську".

Він популяризував білоруську музику та поезію, а також писав музику до більш ніж 150 спектаклів у цирку, де пропрацював 17 років. З 1987 року до смерті він керував Державним концертним оркестром.

Крім того, Михайло Фінберг є членом Постійної комісії Ради Республіки Національних зборів Білорусі із соціальних питань.

Раніше "Апостроф" писав, відомий модельєр Вірджіл Абло, який обіймав посаду художнього керівника Louis Vuitton, помер 28 листопада на 42 році життя. Чоловік протягом двох років боровся з ангіосаркомою – рідкісним та агресивним раком серця.

Нагадаємо, у віці 72 років помер російський співак і композитор Олександр Градський, який був одним із засновників російського року.