RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Стрільба на ураження та сотні жертв: президент Казахстану виступив із новим зверненням

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у п'ятницю, 7 січня, під час свого третього звернення до нації з початку масових протестів у країні, заявив, що наказав стріляти по мітингувальникам на ураження без попередження.

Протести в Казахстані, зачистка та сотні жертв: онлайн трансляція та всі подробиці

Про те, що сказав Токаєв, повідомляє Telegram-канал "Sputnik Казахстан".

"Правоохоронним органам мною дано наказ відкривати вогонь на ураження. Які можуть бути переговори з убивцями? Терористів треба знищувати", - сказав Токаєв.

За його словами, демонстранти продовжують завдавати шкоди майну країни та нібито застосовують зброю проти громадян. Токаєв наголосив, що влада жорстко реагуватиме на всі акти "правового вандалізму".

Він також заявив, що в Казахстані не вистачає спецсил та обладнання та "подякував президенту РФ Володимиру Путіну за швидкий відгук на прохання ввести війська".

"З'ясувалося, що не вистачає спецназівців, спецзасобів та обладнання. Вирішенням цих питань ми займемося терміново", - сказав він.

В Алмати в ході заворушень, за його словами, загинули та постраждали сотні співробітників силових структур та цивільних осіб.

Токаєв також анонсував включення інтернету в окремих регіонах Казахстану. Також, за його словами, режим надзвичайного стану поетапно зніматиметься там, де "ситуація поліпшилася".

Як розповідав "Апостроф", до охопленого протестами Казахстану 6 січня прибули російські військово-транспортні літаки, які привезли до країни військовослужбовців десантних спецпідрозділів ЗС РФ. Раніше вони брали участь у захопленні українського Криму та агресії проти України на Донбасі.