RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Росія справді може готувати хіматаку проти України: знайдено важливий доказ, фото

Після ліквідації окупантів українськими військовими на сході України були знайдені документи, що можуть свідчити про хімічну атаку, яку готує Росія проти України.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на сторінці Facebook.

Так, чотири доби тому у результаті бою з російськими військами біля населеного пункту Старомлинівка, Донецької області була знищена велика кількість окупантів. Серед документів ворожих військових було знайдено посвідчення офіцера ЗС РФ вузькопрофільної спеціалізації на ім'я Афтаєва Алєксандра Вікторовича.

Згідно документів, до загибелі в Україні Афтаєв служив у військовій частині 21222 - а це "Федеральне управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї" у місті Пенза. Також повідомляється, що до служби в армії він закінчив "Саратовский военный институт биологической и химической безопасности".

Знайдені матеріали дозволяють припустити, що Росія справді може готуватися до застосування хімічної зброї на території України.

Раніше ми писали, що у випадку застосування РФ хімічної зброї, НАТО перегляне свою позицію про невтручання у війну в Україні.