RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія назвала свої втрати в Україні і знову збрехала

За перший тиждень війни проти України в Росії видали п'ять тисяч посмертних нагород, хоча в оборонному відомстві країни-агресора суттєво занижують кількість убитих військовослужбовців на території чужої держави.

Про те, що насправді в Україні загинуло російських окупантів, повідомила команда InformNapalm.

Росія аж до початку березня мовчала про кількість своїх загиблих, тоді як Україна повідомляла про тисячі вбитих окупантів. Тільки 2 березня Кремль офіційно оголосив про втрати: 498 загиблих і 1597 поранених.

Тут слід зазначити, що йдеться про підрозділи російської регулярної армії, тобто частин і з'єднань, підзвітних військовому відомству. Водночас є інші підрозділи: Росгвардія, МВС, ФСБ, прикордонники. По цих відомствах у РФ втрати не називають.

За перший тиждень кількість окупантів, посмертно нагороджених орденами та медалями (в основному, нагороджують орденом Мужності - "Апостроф") становило понад 5000, тоді як за офіційними даними РФ їх всього 1300.

Раніше Міністерство оборони РФ було змушене офіційно визнати, що в Україні загинуло не 500 осіб, а 9861. Це багато, хоча насправді кількість загиблих росіян майже вдвічі більша.