RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Капуста, що говорить" замість вусатого колгоспника: хто може зайняти місце Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не виправдав довіри лідера Росії Володимира Путіна і не відправив білоруські війська на війну в Україну, тому глава Кремля почав активно шукати йому заміну.

Про це пише NEXTA.

Головна проросійська "п'ята колона" у вищому керівництві Білорусі - це голова Ради безпеки Олександр Вольфович і голова Ради Республіки Наталія Кочанова, більш відома як "капуста, що говорить". Саме її кандидатуру вважають найімовірнішою заміною Лукашенка.

Путін нагородив Наталю Кочанову орденом Дружби за "великий внесок у зміцнення дружби, співпраці та взаєморозуміння між народами", що є натяком на подальшу долю Лукашенка.

"Лукашенко внаслідок елегантного палацового перевороту може вирушити шляхом елбаси: він стане головою ВНС, але зовсім не з тими повноваженнями, які він сам собі намалював. Полковника без погонів відправляють на пенсію", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", Лукашенко заявив про затримання 35 лікарів, переважно - ортопедів-травматологів. За словами диктатора, затримані нібито отримували хабарі від іноземців.