RU  UA

У хід пішли радянські запаси: Росія вистріляла по Україні свій ракетний потенціал

У росії закінчуються ракети, там уже почали використовувати радянські снаряди. В умовах санкцій іноземні компоненти не надходять, тож виробляти нове озброєння у російській федерації не можуть.

Про це заявив військовий експерт Михайло Самусь в спецефірі на Апостроф TV.

"Я думаю, що більшість видів зброї зараз недоступна в російській федерації. Справа в тому, що вони, починаючи з 2010 року, розпочали широку реформу збройних сил, широку реформу оборонно-промислового комплексу в тому числі зі ставкою на західні технології. Тобто, на жаль, наші західні партнери – та ж Німеччина, Італія, Франція – на мільярди доларів продавали технології, компоненти і так далі. До прикладу, всі російські танки оснащені французькою електронікою, електрооптичними приладами. Ті ж самі легкі броньовані машини "Тигр" – це, в тому числі, розвиток машин Iveco, яких Італія продала росії тисячу штук ще напередодні війни. Ізраїль фактично збудував на території росії завод із виробництва безпілотників", – пояснив експерт.

Наразі всі ракети, які ворог запускає в бік України, – це ракети радянського виробництва.

"Я думаю, що всі ракети, всі високотехнологічні вироби російської федерації базуються на тих же мікрочіпах, які вона закупала, звісно, а не могла виробляти. Тому зараз нове виробництво зброї в росії неможливе. Вона буде використовувати радянські запаси. Всі ці ракети повітряного базування, які зараз летять на українські міста, – це радянські запаси, які вони використовують. Наприклад, протестувавши ракету, запевнившись, що вона продовжує працювати, вони її просто запускають з літаків по українській території", – додав Самусь.

Крім того, за словами експерта, в росії спостерігаються великі проблеми з ракетами "Калібр".

"З ракетами "Калібр" підводного та надводного базування, тобто морського базування, у них є величезні проблеми. Я впевнений, що вони не зможуть їх виробляти. У всякому разі, в тих обсягах, які були до широкомасштабної війни з Україною. Те саме можна сказати і про інші високотехнологічні засоби", – резюмував Самусь.