RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Рекорд за 20 років: Путін засекретив документи щодо нагородження знищених в Україні окупантів

Російський президент Володимир Путін засекретив документи про нагородження загиблих під час війни з Україною своїх військових. Засекречування втрат російської армії було й раніше, але цього разу за цими показниками було побито рекорд за останні 20 років.

Про це повідомила Медіазона.

Понад 20 років у Росії існує практика нагороджувати військових та особливо наближених до президента осіб. Так, за дві війни в Чечні більшість "Золотих Зірок" Героя Росії були видані непублічно, а в 2015 році начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов також непублічно отримав орден Святого Георгія. Це ж стосується і пропагандистів, які висвітлювали події у Криму та на Донбасі у потрібному Кремлю ракурсі.

Нижче опублікована інфографіка щодо частки секретних указів, які у різний час, починаючи з 1991 року, були підписані президентами Росії. Можна звернути увагу, що під час військових операцій частка секретних указів зростає вгору - виняток становить війна Росії проти Грузії в серпні 2008 року.

Крім України, така практика застосовувалася у першу та другу російсько-чеченські війни.

Російська влада всіма силами намагається приховати не лише факти нагороджень і загибелі своїх військових у "гарячих точках", але також намагається приховати їхні особи. Так, пропагандисти в телесюжетах намагаються заблюрити обличчя деяких солдатів та офіцерів, навіть якщо вони заховані під балаклавою.

Раніше ми повідомляли, що генерал російської окупаційної армії, командувач Центральним військовим округом нагородив свого сина, підполковника, орденом.