RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Борються тільки з тими, кого бояться": Телеграм заблокував канал рейкових партизанів у Росії

8 травня Телеграм заблокував канал антивоєнного партизанського руху "Зупини вагони". На момент блокування на каналі було майже 2,5 тис. підписників, і їхня кількість стрімко зростала.

Партизани створили новий канал "Зупини вагони - офіційна група", куди в найкоротші терміни зіллють усі інструкції з колишнього каналу та через який планують вести подальшу комунікацію.

"Чесно кажучи, ми здивовані тим, що відбувається, здавалося малоймовірним, що ФСБ налякається невеликого 2,5-тисячного канальчика, - пишуть партизани. — Із нами починають боротися. А борються лише з тими, кого бояться".

При створенні нового каналу активісти зіткнулися з труднощами: крім звичайного блокування каналу, була також заблокована можливість створювати нові канали по IP та з гео-точок, з яких адмініструвався попередній канал.

Незадовго до блокування "Зупини вагони" опублікували карту залізничного опору, згідно з якою організований партизанський рух покрив понад 30% території Росії. Карта розійшлася по антивоєнному сегменту рунету, набравши мільйонні охоплення. Перед повторною публікацією на новому каналі карту оновили.

"Ми трохи оновили карту з урахуванням нових даних + за порадою сябрів, прибрали анексований у 2014 році Крим. Так, там діє залізничний опір, але все-таки це суверенна українська територія", - пояснили партизани.

Раніше активісти руху "Зупини вагони" заявляли, що в Росії діє щонайменше 20 груп організованого залізничного опору, у кожній із яких складаються десятки росіян.