RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Путіна - місяцеподібне обличчя: досвідчений медик пояснила небезпечний діагноз

Російський президент Володимир Путін має серйозні проблеми зі здоров'ям – крім онкохвороби, у нього є ознаки синдрому паркінсонізму.

Про це повідомив сайт "НВ".

Лікар-невролог із 15-річним стажем роботи Олександра Щебет оцінила загальний стан здоров'я кремлівського диктатора та назвала його хвороби. За її словами, у Путіна є симптоми, подібні до хвороб Паркінсона, але це не вона. Це щось вторинне, оскільки симптоми виникли і натомість іншого захворювання.

"Якщо проаналізувати зовнішність Путіна, то можна помітити, що у нього постійно змінюється об'єм обличчя, тобто набряк обличчя, тобто, його немає. Іноді здається, що це дві різні людини, адже не може звичайна людина так швидко набирати вагу і худнути Але це може бути побічною дією при прийомі високої дози стероїдів", - заявила Щебет.

За словами фахівця, у випадку з Путіним можна припускати кілька речей:

  • по-перше, у нього дійсно може бути онкологічне захворювання, тому йому дають високу дозу стероїдів з метою приглушити біль. Це викликає побічну реакцію, що призводить до ефекту "місячноподібної особи";
  • по-друге, на тлі онкологічного захворювання у Путіна можуть бути різні ускладнення. Зокрема, можуть бути метастази у головному мозку, або первинна пухлина у головному мозку.

"Якщо в нього справді є метастази в мозок, то вони можуть локалізуватися в різних частинах мозку і вражати ті ділянки, які, наприклад, контролюють тонус м'язів. За цієї умови може з'являтися такий "паркінсоноподібний" тремор", - заявила Щебет.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Володимир Путін зможе прожити ще кілька років із поганим станом здоров'я.