RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Лукашенко готує єгерів до війни: шукає тисячі "міцних мужиків"

У понеділок, 25 липня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, що єгері мають бути готові у разі потреби стати під рушницю для захисту своєї країни.

Імітатор із Мінська: як Лукашенко хоче довести Путіну свою відданість

Таку заяву білоруський диктатор зробив під час робочої зустрічі з начальником Держінспекції охорони тваринного та рослинного світу при президенті Юрієм Тертелем, інформує БЕЛТА.

"Зустрічаючись тут із міністром з надзвичайних ситуацій, я йому доручив, щоб серед міцних, надійних мужиків (ти сам це розумієш не гірше за мене) ми могли – не дай боже, важкі часи – створити гарний військовий підрозділ", – сказав Лукашенко.

Він додав, що тисячі співробітників інспекції, які вже певною мірою підготовлені, мають перетворитися на справжніх бійців.

“Ми домовилися, що протягом деякого часу (в принципі, це питання вже вирішено) ми матимемо там кілька тисяч на випадок “якщо” підготовлених бійців. У тебе вся інспекція має стати під рушницю, не дай боже", – заявив нелегітимний глава Білорусі.

За його словами, інспекція отримає додаткове озброєння, а для підготовки працівників потрібно скласти відповідні плани.

"Це ж не просто взяв гвинтівку і пішов на фронт. Людей треба вчити. Це не тому, що надзвичайна якась, але всі ми мужики, ми повинні бути до цього готові. Ну, а тобі треба навчитися керувати цим військом. Якщо, я говорю, раптом, не дай бог. Але навчання проводити треба. Треба, щоб були підготовлені люди", - підсумував Лукашенко, не уточнюючи, що він має на увазі під словами "якщо", "раптом", "не дай бог".

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив низку вимог до України, яка продовжує зазнавати агресії Росії.