RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Росії заговорили про підвищення призовного віку: кому "пощастить"

У Росії днями оголосили мобілізацію населення на повномасштабну війну проти України. Глава Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Валерій Фадєєв запропонував збільшити до 45-50 років призовний вік для трудових мігрантів, які набули російського громадянства.

Про це він повідомляє російський Telegram-канал "Подъем".

За словами Фадєєва, у Конституції РФ сказано, що обов'язком російського громадянина є захист Вітчизни, і нібито немає різниці між росіянином, який там народився і тим, хто отримав громадянство вже у свідомому віці.

"Необхідно заповнити цю правову лакуну та розглянути можливість збільшення призовного віку натуралізованих громадян до 45 або 50 років", - сказав він.

На даний момент мігрантів, які набули громадянства, в Росії підлягають призову до 27 років.

Читайте також: Депортація і не тільки: чим українцям загрожує отримання російського паспорта

Як зазначив російський голова Ради з прав людини, це не означає, що "натуралізованих іноземців" мобілізуватимуть у терміновому порядку, а нібито буде як в Ізраїлі.

"Наприклад, в Ізраїлі, куди зараз виїхала певна частина наших громадян, репатріанту дається термін на рік для облаштування на новому місці, після чого він закликається до Армії оборони Ізраїлю незалежно від віку. Вважаю, що подібні механізми можуть бути введені і в нас", - пояснив Фадєєв.

Нагадаємо, росіяни, які втекли до Вірменії, розповіли про "принади" мобілізації.

Раніше ми писали, російський диктатор Володимир Путін підписав закони про ув'язнення росіян за відмову в участі у бойових діях, здачу в полон та дезертирство.