RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії продовжує "падіж" топ-менеджерів: директор "дочки" РЖД застрелився

У Росії тривають дивні смерті топ-менеджерів державних компаній. У середу, 28 вересня, стало відомо, що директор "дочки" Російських залізниць (РЖД) застрелився на балконі своєї московської квартири.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що директор з комунікацій однієї з дочірніх фірм РЗ ТОВ "Цифрова логістика" Павло Пчельніков наклав на себе руки на балконі своєї квартири на Коломенській набережній у середу вранці.

Пчельнікову було 52 роки. Як завжди, причина самогубства невідома.

Це вже сьоме самогубство російського топ-менеджера з початку 2022 року.

Так, 1 вересня голова ради директорів, перший виконавчий віце-президент ЛУКОЙЛу Равіль Маганов загинув внаслідок падіння з вікна Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ) Управління справами президента у Москві

5 липня у басейні під Петербургом знайшли тіло Юрія Воронова, який очолював компанію "Астра Шиппінг", яка в тому числі працює на арктичних підрядах "Газпрому". Воронов загинув від пострілу на думку, йому був 61 рік. Тіло Воронова виявили на території його ділянки у котеджному селищі Морські тераси біля Фінської затоки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто з нас не вийде звідси живим": що відбувається з путінською "гвардією"

Наприкінці квітня тіло топ-менеджера газової компанії "Новатек" Сергія Протосені виявили в саду будинки в іспанському курортному містечку Льорет-де-Мар. Там же виявили зарізаними його дружину та дочку. Попередньою версією слідства стало самогубство.

18 квітня в Москві був знайдений мертвим віце-президент “Газпромбанку” Владислав Аваєв, а також його вагітна дружина та 13-річна дочка. За версією слідчих, Аваєв застрелив дружину та дитину потім наклав на себе руки: пістолет нібито знайшли у нього в руці.

25 лютого у селищі Ленінський під Петербургом (вотчині топ-менеджменту "Газпрому") знайшли ще одного топ-менеджера "Газпрому". Олександр Тюляков був заступником гендиректора Єдиного розрахункового центру "Газпрому" з корпоративної безпеки.

У січні 2022-го в Ленінському знайшли мертвим Леоніда Шульмана, голову транспортної служби "Газпром інвесту". Цю смерть також класифікували як самогубство, оскільки він залишив передсмертну записку, в якій скаржився на біль у зламаній нозі. Дивно, що дуже не бідна людина з серйозними зв'язками не могла отримати якісне лікування банального перелому.

А у травні в підмосковних Митищах за дивних обставин помер колишній топ-менеджер "Лукойлу", мільярдер Олександр Суботін. Усе списали на смерть внаслідок антипохмільного сеансу із шаманами.