RU  UA

Навіщо Росія завдала масованого удару по Україні: військовий експерт назвав три головні цілі

Масований ракетний обстріл України 10 жовтня - це не реакція Російської Федерації на події навколо Кримського мосту, а намагання зупинити успішне просування Збройних сил України на всіх без винятку ділянках фронту. Саме тому Кремль вдався до сталої тактики ракетного терору – нанесенню ударів по житловій і критичній інфраструктурі.

Таку думку щодо цілей РФ висловив в ефірі Апостроф TV військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

За його словами, є багато запитань щодо подій навколо самого Кримського мосту. Адже після вибухів на аеродромі в Саках поблизу Кримського мосту було посилення заходів безпеки, в тому числі встановлення детекторів, які перевіряли вибухівки чи зброї. Плюс - заходи самої охорони Кримського мосту - вони безпрецедентні.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна

"І тут виникає питання – яким чином на Кримському мосту з’явилася вантажівка з приблизно тонною вибухових речовин? І друге – чому синхронність вибуху співпала з проходженням ешелону з паливно-мастильними матеріалами, що посилило відповідно вибухові ефекти і призвело до часткової руйнації Кримського мосту? Запитань більше, ніж достатньо. І те, що Російська Федерація одразу пристала до просунення тез щодо тероризму, то, на мій погляд, там варто шукати, власне, російського сліду більше, ніж українського", - переконаний він.

Також у російському суспільстві стрімко падав рейтинг як самого президента РФ Володимира Путіна, так і головне - військово-політичного керівництва країни. Від нього вимагали в реальному сенсі цього слова відплатних жорстких дій. І відповідно він мав би продемонструвати ці дії, зауважив експерт.

Окрім того, Україна заважала Росії здійснювати тиск на країни Європи в моменті газового шантажу, успішно експортуючи електроенергію у країни ЄС.

"Сьогодні Україна заявила, що, на жаль, змушена з 11 числа припинити експорт електроенергії, щоб стабілізувати внутрішній ринок. Оце, власне, можемо говорити – одна з цілей масованого ракетного удару з боку Російської Федерації", - резюмував Дмитро Снєгирьов.

Раніше "Апостроф" опублікував інформацію про вартість ракет, якими Росія обстріляла Україну 10 жовтня.