RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Будинок, робота, окоп: Пригожин придумав нову схему набору "гарматного м'яса"

Приватна військова компанія "Вагнер", центр якої відкрили 4 листопада в Санкт-Петербурзі, під керівництвом вербувальника російських ув'язнених Євгена Пригожина створює Центри підготовки та управління народним ополченням у Курській та Бєлгородській областях в Росії.

Відповідну заяву розмістила пресслужба Пригожина у Telegram.

Читайте також: Фактор "Вагнера": чи підірве Пригожин владу Путіна

"Так, справді, ми створюємо центри підготовки ополченців. На мій погляд, ополчення має складатися з першої лінії, яка повністю лежить на мешканцях цієї області", - цитують Євгена Пригожина у його пресслужбі.

Він вважає, що не потрібно просити фінансування у держорганів, а покласти це на регіональний бізнес.

"Якщо ти власник невеликого заводу, на якому працює 100 осіб, і з них 50 - статевозрілі самці, то 25% повинні нести службу в окопах, а 75% продовжувати свою трудову діяльність. І так по колу - один тиждень в окопах, три вдома і на виробництві. У цьому випадку, коли ворог прийде на російську землю, всі 100% стануть на захист своєї країни", - пояснив керівник ПВК "Вагнер" .

На його думку, достатньо по 10 осіб на кожний кілометр лінії зіткнення, а в тилу мають бути військові частини з мобілізованими росіянами та інші об'єкти із силовиками.

"Місцевий житель, як ніхто інший, знає свої території, здатний боротися з ДРГ та прийняти на себе перший удар у разі потреби", - додав Пригожин.

Він також запропонував у прикордонних територіях наголосити на свідомому бізнесі, а як заохочення "за громадянську позицію" нагороджувати високими державними нагородами, а від місцевих жителів отримувати слова подяки.

"Такий підхід завжди був і є на Русі", - уточнив вербувальник російських в'язнів.

Фінансуватиме центри підготовки ПВК "Вагнер" Пригожин самостійно.

"Безумовно, постане питання про нерозповсюдження стрілецької зброї на цих територіях. В окопах, звичайно, всі повинні стояти зі зброєю, але її носіння має бути заборонено в населених пунктах і поза лінією оборони", - зазначив він.

Нагадаємо, Росія почала будувати фортифікаційні оборонні споруди у Бєлгородській області біля кордону з Україною, що буде продовженням "лінії Вагнера", яку окупанти будують біля міста Гірниче Луганської області.