RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Він був проти війни: у Росії у олігарха відібрали мільярд доларів

Після того, як російський олігарх Олег Дерипаска висловив критичні зауваження з приводу війни проти України , Краснодарський суд заарештував у нього готельний комплекс і яхтовий порт у Сочі на один мільярд доларів.

Про це повідомляє британська газета The Financial Times.

Рішенням суду заарештовано готельний комплекс "Імеретинський" та яхтовий порт у Сочі, записані на компанію "РогСибАл".

Читайте також: Конфіскація 300 млрд доларів РФ на користь України: у чому проблема

Видання зазначає, що вже одразу після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Дерипаска опублікував у соцмережах кілька постів, які Кремль вважав критикою та попросив бізнесмена пом'якшити свої висловлювання.

Джерела газети розповіли, що Кремль просив мільярдера "заспокоїтися", причому неодноразово.

І слідом за цим адміністрація наукового, освітнього та туристичного кластера "Сіріус", який працює під "крилом" президента РФ Володимира Путіна подала позов до "РогСибалу" і домоглася арешту майна на 1 млрд доларів.

"Сіріус" у позові зазначав, що "РогСибАл" не перепрофілював порт у спеціально обладнану гавань для яхт і побудував "самовільні споруди" на території колишнього олімпійського села, таким чином. порушивши договір оренди. І Краснодарський суд став на бік "Сіріуса".

У вересні було ухвалено рішення про арешт активів Дерипаски. Після цього Генеральна прокурора РФ подала окремий позов проти "РогСибалу" до Московського міського суду, домагаючись передачі майна у власність держави.

З документів випливає, що все нерухоме майно "РогСибалу" було заарештовано.

У свою чергу, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков прокоментував. що пов'язувати судові розгляди з висловлюваннями Дерипаски "абсолютно невірно", оскільки той нібито ніколи не висловлювався проти війни.

Нагадаємо, раніше у Лондоні активісти "захопили" будинок Олега Дерипаски та звали туди біженців з України.