RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

З фронту – в студенти: Пригожин звернувся з пропозицією до провідних ВНЗ Росії

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин звернувся з проханням до керівництва Московського державного університету та Московського державного інституту міжнародних відносин з проханням прийняти без вступних іспитів колишніх в'язнів, які побували на війні в Україні.

Про це повідомив "Бакинський Бульвар".

Читайте також: Путін не божевільний і не хворий: NYT розповіло про манію величі диктатора

Раніше "Агенція. Новини" повідомляло, що журналісти упізнали з-поміж зеків, які вступили до ПВК "Вагнер", а потім вийшли на волю за "доблесті" на війні в Україні, злодіїв-рецидивістів, наркоторговців та вбивць.

Примітно, всі, кого упізнали, виявилися мешканцями Санкт-Петербурга чи Ленінградської області. Зокрема, на фото Пригожина з помилуваними в’язнями - ветеринар Дмитро Каравайчик, якого влітку 2019 року засудили до 17 років колонії суворого режиму "за створення злочинного угруповання з виробництва та збуту амфетаміну".

Ще один воїн-зек - Олександр Суєтов, якого 2020-го засудили до 10 років колонії суворого режиму за організацію злочинного угруповання, що займалося нальотами на магазини з коштвностями в Санкт-Петербурзі.

Ще два завербованих, ймовірно, Денис Кіньов та Станіслав Усачов. Першого засудили до п'яти років колонії за розбій, а другого - на рік та один місяць колонії за викрадення авто.

За інформацією телеграм-пабліка "Цаплієнко", ще один злочинець, який отримав від Пригожина свободу - Дмитро Карягін. Він заради грошей вбив молотком свою 87-річну бабусю, залишивши вмирати у підвалі, а сам стверджував, що та нібито поїхала в Україну. У 2019 році Карягіна засудили на 14,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Пригожин охарактеризував прогноз на наступний рік заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва - "еротичними фантазіями".