RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

19 червня

18 червня

17 червня

Всі новини

У РФ продовжуються "підкилимові" ігри: західні аналітики розповіли про розбіжності Кремля з Пригожиним

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує підривати довіру до міноборони РФ і всіх пов'язаних із Путіним кремлівських діячів, намагаючись забрати всі лаври за так зване "захоплення" Соледару винятково для своїх окупантів-вагнерівців.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У навмисному створенні конфлікту між російським міноборони й ПВК звинуватив Пригожина й речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, після чого Путін взявся пояснювати в телевізійному етері так звані "успіхи" окупантів на передовій планами міністерства оборони та генерального штабу країни-агресорки РФ.

Читайте також: Реабілітація за провал у Бахмуті: експерт назвав справжні цілі Росії у боях за Соледар

За словами аналітиків, така публічність Путіна - це спроба зменшити вплив Пригожина на російський інформаційний простір, оскільки раніше російський диктатор утримувався від коментарів щодо тактичних "успіхів" окупаційного війська.

"Путін, можливо, також прагнув продемонструвати, що він зберігає контроль над традиційними росЗМІ, тоді як Пригожин продовжує нарощувати аудиторію в Telegram й інших соціальних мережах. Міноборони РФ, зі свого боку, також продовжувало повідомляти про те, що штурмові загони Південного військового округи (ПВО) та повітряно-десантні війська атакують українські позиції в районі Бахмута, і, ймовірно, навмисно виключило згадку про сили "Вагнера" у своєму щоденному брифінгу від 15 січня", – пояснили в ISW.

Утім, путінський прессекретар Пєсков після звинувачення Пригожина в розпалюванні конфлікту вирішив спростувати його наявність і заявив, що така інформація є "продуктами інформаційних маніпуляцій".

Аналітики зауважили, що подібні заяви кремлівського речника можуть бути націлені саме на Пригожина, адже його критика міноборони стає все відкритішою та жорсткішою. У зв'язку з цим Пєсков намагається підірвати зусилля "вагнерівців" у популяризації версії про те, що винятково вони відповідальні за "захоплення" Соледара.

"Пригожин продовжує свої зусилля щодо підриву довіри до міноборони та пов'язаних із Путіним діячів. Він прямо відповів на заяву Пєскова, сказавши, що у нього немає підстав не довіряти йому. Хоча він міг би легко спростувати повідомлення про конфлікт, Пригожин просто продовжив свою тактику використання свідомо розпливчастих повідомлень, щоб викликати більше дискусій у російському інформпросторі, що зрештою було спрямоване на підрив довіри до міноборони та Путіна", – наголосили в ISW.

Раніше "Апостроф" повідомляв про ігри силовиків у РФ та пояснював, що означають нові призначення Герасимова й Суровікіна.