RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Смерть Володимира Макея: що могло призвести до сконання глави МЗС Білорусі

Причиною смерті головного диплома Білорусі Володимира Макея у листопаді 2022 року стало самогубство. Він мав чимало професійних і особистих драм.

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання "Наша Ніва" з посиланням на незалежні джерела у сфері медицини та держуправління.

Читайте також: Смерть міністра Лукашенка: який сигнал Путін передав для "батьки"

Річ у тому, що причину смерті Макея у повідомленні державного агентства БЕЛТА 26 листопада не вказали.

Джерела опозиційного видання у сфері держуправління та медицини вважають, що насправді причина його смерті – це самогубство.

"Наша Ніва" повідомила, що до цього рішення привели деякі фактори, але не озвучили деталі, пославшись на етичні міркування.

Разом з тим, є інформація про те, що останнім часом міністр мав чимало політичних і особистих драм.

"Друзі Макея кажуть, що він болісно переживав крах курсу, який вів, і часто почував себе непотрібним, а іноді просто недоречним", - повідомили журналісти.

Міністр уже усвідомлював, що у Лукашенка почали шукати кандидатів, які зайняли б його крісло. Це не означало, що його звільнять з дня на день, але він знав, що колишнє високе становище підходить до фіналу, і після своїх висот він більше ніде себе не бачив.

Крім того, співрозмовники видання розповіли про те, що міністр мав чимало особистих труднощів. У день своєї смерті чоловік повернувся додому до Дроздів один. В іншому будинку залишилися його дружина Віра Полякова та молодший син.

Першим, хто знайшов мертвого Макея, став старший син Полякової, який поїхав до Дроздів після того, як міністрові не могли додзвонитися.

Співрозмовники опозиційного видання не вважають, що це було вбивство, замасковане під самогубство.

"Наша Ніва" закінчує статтю цитатою Макея та пов'язує її з війною в Україні.

"Я не пам'ятаю, хто це сказав, але якщо тебе збираються страчувати, то краще стратити за вірність, ніж за зраду", - заявив Макей 1 квітня 2022 року, "коли стало ясно, що план РФ щодо захоплення України провалився".

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що "готовий воювати разом із росіянами" і назвав умову.