RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Народ, вставай!": у Москві син українки влаштував вогняну акцію проти війни, фото та відео

Суд у Москві, де нещодавно спалахнула потужна пожежа, засудив до чотирьох років колонії загального режиму місцевого жителя Олексія Нечушкіна, який підпалив свій автомобіль на знак протесту проти війни в Україні.

Про це повідомляє SOTAvision.

Нечушкіна визнали винним за статтею про хуліганство, вчинене з опором представнику влади (ч. 2 ст. 213 КК). Під час затримання він нібито чинив опір співробітникам ДАІ.

Через кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 27 лютого 2022 року, чоловік заїхав на тротуар на Пушкінській площі на автомобілі з написами "Народ, вставай!" та "Це війна". Він пошкодив металеву огорожу, а потім підпалив салон автомобіля. Ніхто не постраждав, Нечушкіна затримали та відправили до СІЗО.


Психологічно-лінгвістична експертиза визнала його осудним. Водночас гасло "Народ, вставай" експерт назвав "образливим для президента РФ і таким, що розпалює політичну ненависть до певних людей".

Читайте також: Маша Єфросиніна розповіла про стосунки з сестрою в Москві, яка мовчить про війну

Під час судових засідань свідчення давав рідний брат Нечушкіна, який розповів, що їхня мати — родом з України, де в них зараз багато родичів, які перебувають у зоні обстрілів.

У суді на питання про причини підпалу автомобіля чоловік відповів, що дим і вогонь - це символи війни. Нечушкін наголосив, що своїми діями нікому не хотів заподіяти шкоди.

"Це був дурний вчинок, але вчинити по-іншому я не міг. Це був своєрідний одиночний пікет із використанням автомобіля. Я сильно переживав за родичів і не хотів, щоб вони думали, що я байдужий", - пояснив свої дії він.

Як розповідав "Апостроф", 28 лютого у багатьох регіонах Росії на телебаченні та радіо ефір перервався через оголошення повітряної тривоги із закликом негайно перейти в укриття, що супроводжувалося звуком сирени.