RU  UA

Оборонпром РФ не мертвий, а паралізований: чого варто побоюватися Україні

Ситуація навколо нинішньої війни Росії та України залишається дуже напруженою: окупанти не припиняють спроб захоплення Бахмута. Водночас російський оборонно-промисловий комплекс переживає далеко не найкращі часи у зв'язку із санкціями.

Про те, що відбувається з ВПК противника, а також про те, хто може допомогти Кремлю у війні, в ефірі Апостроф TV розповів голова Національного антарктичного наукового центру, громадський активіст, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий.

Він зазначив, що російський оборонпром паралізований. Він не мертвий, а саме паралізований санкціями. І поки вони не знайшли надійних шляхів, як обійти санкції та регулярно постачати собі всі необхідні західні комплектуючі, їхній оборонпром завмер.

Читайте також: Швидко вирішити не вийде: названо найбільшу проблему з мобілізацією в Росії

"Всі їхні розмови останніх 20 років про імпортозаміщення виявилися повною брехнею. Виявилося, що була повна імпортозалежність. Тому під санкціями вони не мертві, але саме паралізовані. Вони здатні знімати техніку з консервації - і роблять це. Але навіть по таких "древніх" танках як Т-62 в них темп розконсервування – 8 машин на місяць. Вибачте, ми на день більше знищуємо. Тому так, в них реально зараз проблема з поповненням техніки і снарядів", - заявив Дикий.

Серйозну загрозу для України представлятиме ймовірна допомога Росії з боку Китаю.

"Для початку хоча б снарядами – це вже буде серйозно. Вони вже дуже страждають від того, що в їхньому розумінні є снарядним голодом. Насправді вони все одно вистрілюють набагато більше снарядів, ніж ми по максимуму можемо собі дозволити. Але в них абсолютно інша тактика. Вони вміють тільки вогневим валом випалювати площі", - зазначив Дикий.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екс-командир "Айдару"